• در محل وزارت علوم، تحقيقات و فناوري؛
  • نشست روساي پارك‌هاي علم و فناوري برگزار شد

  • ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱

نشست روساي پارك‌هاي علم و فناوري در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان، دكتر مهدي كشميري در نشست روساي پارك‌هاي علم و فناوري با اشاره به برخي از مشكلات موجود در مسير حركت پارك‌هاي علم و فناوري كشور افزود: در مقام حرف در صدر هستيم ولي در مقام عمل در ذيل قرار داريم كه براي رفع اين مشكل دو راهكار در پيش داريم كه يا صدر را تبديل به ذيل كنيم و يا در عمل به گونه‌اي عمل شود كه در صدر قرار گيريم.

وي ادامه داد: موضوع جدي كه با آن طرف هستيم، آن است كه منابع تزريق شده به اقتصاد دانش بنيان كمتر از يك درصد بوده است.

وي با بيان اينكه در سال گذشته 177 موسسه و شركت دانش‌بنيان در اين شهرك پذيرش شده‌اند، ادامه داد: اين تعداد در سال 92 در حدود 150 موسسه و شركت دانش‌بنيان بوده است.

كشميري با بيان اشاره به اينكه در سال 93 در حدود بيش از 400 شركت دانش‌بنيان در شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان استقرار يافته‌اند، اظهار كرد: اين تعداد در سال 1392 در حدود 340 واحد فناور بوده است.

وي سازه، خدمات مديريت شهري، مواد و متالورژي، ساخت و توليد، اتوماسيون، فناوري اطلاعات و ارتباطات، شيمي، بيوتكنولوژي، انرژي و محيط زيست را از جمله زمينه‌هاي فعاليت شركت‌هاي دانش‌بنيان مستقر در شهرك دانست و اضافه كرد: در حال حاضر در دوره رشد مقدماتي در حدود 120 واحد فناور، مراكز رشد در حدود 150 و در پارك علم و فناوري در حدود 140 واحد فناور استقرار يافته‌اند.

رييس شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان با بيان اينكه در حال حاضر بيش از 5700 فارغ التحصيل دانشگاهي در شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان مشغول به فعاليت هستند، گفت: 2100 نفر از اين تعداد به صورت پاره وقت و 3600 نفر به صورت تمام وقت مشغول به كار و فعاليت هستند.

وي با بيان اينكه نزديك 45 درصد شاغلين، بانوان تحصيلكرده هستند، افزود: هزينه ايجاد هر شغل براي يك فارغ‌التحصيل دانشگاهي در شهرك نزديك به40 ميليون تومان برآورد مي‌شود درحالي كه هزينه ايجاد هر شغل براي يك فارغ‌التحصيل دانشگاهي در بخش‌هاي مختلف اقتصادي از 150 تا 400 ميليون تومان برآورد مي‌شود.

در ابتداي اين نشست وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: بايد بين دانشگاه‌ها و پارك هاي علم و فناوري يگانگي برقرار شود و اين امر به زودي در قالب دستورالعمل به دانشگاه‌ها و پارك‌هاي علم و فناوري ابلاغ خواهد شد.

دكتر محمد فرهادي اظهار افزود: نياز است درخصوص مسائل پارك هاي علم و فناوري يك برنامه راهبردي و نقشه راه واحد داشته باشيم.

وزير علوم، تحقيقات و فناوري، ارزيابي مديران كشور بر اساس حمايت‌هاي فناورانه را يك پيشنهاد خوب دانست.

وي فرمايشات اخير مقام معظم رهبري در زمينه علم و فناوري را يك فرصت استثنايي براي پارك‌هاي علم و فناوري برشمرد و افزود: بايد به پارك‌هاي علم و فناوري بيشتر توجه كنيم و در سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري نيز 11 حكم از برنامه ششم توسعه مربوط به علم و فناوري است و اين امر مسووليت مجموعه ما را براي سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي دو چندان مي‌شود.

فرهادي افزود: اقتصاد مقاومتي، اقتصاد دانش محور و مبتني بر دانايي و علم است و تكيه بر آن دارد كه از طريق علم، دانش، ايده، تحقيق، نوآوري و فناوري، محصولي وارد بازار شود و تجاري سازي صورت گيرد.

همچنين معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در اين نشست در خصوص چالش‌هاي توسعه فناوري اظهار كرد: اين چالش‌ها شامل كم رنگ بودن نقش بخش خصوصي در نظام توسعه فناوري، ضعف در همكاري‌هاي بين‌المللي فناورانه، عدم وجود نگاه سيستمي به تدوين سياست‌ها و تناقضات ميان سياست‌ها، ضعف در پياده‌سازي و اجراي سياست‌ها، فقدان فضاي رقابتي محرك توسعه فناوري، شفاف نبودن جايگاه فناوري و نوآوري سياست‌گذاري‌هاي كلان، فقدان مكانيزم‌هاي مربوط به طرف تقاضا و حاكميت نگاه خطي مي‌شود.

وي در ادامه در خصوص مشكلات و چالش‌هاي پيش روي توسعه فناوري و نوآوري افزود: ضعف در سياست‌گذاري توسعه فناوري، عدم يكپارچگي ميان سياست‌هاي توسعه فناوري با ساير سياست‌ها، ضعف نهادهاي مالي، ضعف مراكز دانشگاهي، ارتباط نامناسب صنعت با دانشگاه، كمبود نيروي انساني متخصص، پايين بودن ظرفيت‌ها و زيرساخت‌ها ، ضعف در جذب سرمايه‌گذاري خارجي و ضعف در كار آفريني شركت‌هاي كوچك و متوسط از ساير اين چالش‌ها است.

تعداد بازدید : ۴۷۳      تاریخ: 1394/06/11

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت